Wanneer je zwanger bent van je kindje is het belangrijk om een plekje voor je kindje te creëren waar het rustig, vertrouwd en veilig zal zijn. Veel baby’s zijn in de eerste maanden van hun leven onrustig. Het is goed om daar als ouders al vroeg van te voren maatregelen voor te nemen.

Loop eens door je huis en beeld je in dat de baby er zal zijn. Kijk om je heen in de woonkamer – Is er een rustige plek om de box neer te zetten, om je kindje te voeden en om zelf even tot rust te komen? Vooral in het eerste jaar van het leven van je kind is het goed om je huis rust uit te laten stralen.

Hoe hard gaat de deurbel en hoe luid is het muziekje van je telefoon, zijn er huisdieren? Zijn de kleuren van je huis rustig en straalt alles evenwichtigheid uit? Hoe meer je hier op let bij het in orde maken van je huis voor de baby, hoe rustiger jijzelf en de baby zullen zijn.

Denk ook na over eventuele andere kinderen. Hebben zij een plekje om zich terug te trekken als de baby huilt? Is de baby zelf veilig voor prikvingertjes van oudere broer of zus en zullen zij niet met de baby aan de wandel gaan als jij even op het toilet zit? Kijk naar de slaapkamers van al je kinderen. Stralen ze rust en geborgenheid uit en kan je kindje er even uitrusten en energie bijtanken? Je kind moet zich in zijn kamer veilig voelen.

Kijk rustig rond in het kamertje van de baby die gaat komen. Straalt deze kamer rust uit en zal je kindje zich hier geborgen voelen? Wanneer je je handen om je buik legt en contact met je baby maakt, denk je dan dat deze kamer bij het persoontje in je buik zal passen?

Tips:

* Zorg dat je voor de babykamer rustige kleuren kiest.

* Zorg dat het kamertje niet te vol staat, hoe minder spullen, des te meer rust er is.

* Het is goed als er plinten te zien zijn, dit straalt rust en ruimte uit.

* Vul het kamertje met jouw liefde en zorg. Zorg dat je kindje zich hierin veilig zal voelen.

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.