Met zingen laat je zien dat je tevreden bent. Wie zingt terwijl hij aan het werk is, is lekker bezig en heeft het gevoel dat zijn werk sneller klaar is. Wanneer degene die jou aan het verzorgen is, zingt, geeft het jou een tevreden en ontspannen gevoel. Je wordt verzorgt door iemand die zijn werk aan kan en het met plezier doet. Je wordt dus goed verzorgd.

Wanneer je zingt bij je kinderen, laat je zien dat je gewoon even lekker geniet van waar je mee bezig bent. Je kinderen kunnen jou horen zingen terwijl ze nog in bed liggen of in een andere ruimte in huis aan het spelen zijn. Denk eens terug aan de momenten waarop je één van je ouders hoorde zingen.

Ook neuriën valt hieronder. Tijdens het verschonen van je baby een liedje zachtjes neuriën, zal je baby laten ontspannen. Zingen terwijl je kindje ‘s nachts met oorpijn bij jou in bed ligt, zorgt (dit is bewezen!) voor minder pijn. Zingen voor je kind schept ook een band, je kind vindt het fijn dat je aandacht aan hem besteedt.

Het is ook leuk om je kind zelf te laten zingen. Kleine kinderen gaan vaak zingen als ze voor het eerst voor op de fiets mogen. Wanneer je kinderen zingen of in zichzelf neuriën laten ze zien dat ze tevreden zijn. Het maakt jou gelukkig om je kinderen zo te zien.

Het is ook leuk om met versjes en liedjes kinderen iets te leren. Denk aan opruimliedjes of het liedje ‘Stampen stampen‘, om het zand van je voeten te stampen voor dat je naar binnen gaat. Denk ook eens aan liedjes die je van vroeger kent en die bij jou een speciaal gevoel oproepen omdat het een herinnering bij zich draagt. Zo kan je je kind positief beïnvloeden met liedjes!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.