Kinderen en suiker. Een combinatie die ons vrij negatief in de oren klinkt. Suiker is slecht voor je tanden en suiker zorgt er voor dat je kinderen gaan springen. Toch is het goed om over het gebruik van suiker na te denken. Zeker wanneer jij de ouder bent van zo’n kindje dat wit uit school komt, wit wegtrekt in een drukke winkel en die in pretparken aan je been blijft hangen.

Soms kan je met suiker kinderen oppeppen. Hoewel het wit uit school komen waarschijnlijk komt door stress of vermoeidheid en het wit wegtrekken in winkels te maken heeft met gevoeligheid voor de vele sferen die veel mensen bij zich dragen. Toch is suiker een tijdelijk redmiddel voor deze kinderen.

Daarnaast kan steeds een beetje suiker goed zijn wanneer kinderen getest moeten worden of wanneer er een gesprek met een hulpverlener plaatsvind. Een zuurtje zorgt er voor dat het kind minder wegzinkt in het lamlendige gevoel wat naar boven komt als je gewezen wordt op de dingen die je niet zo goed kunt.

Dus geef je kind even een dextro als het uit school komt en nog naar huis moet fietsen. Stop zuurtjes in je jaszak voor de keren dat je kind in een openbaren drukke ruimte aan je been gaat hangen. Het is een tijdelijke oplossing die op het moment zelf energie geeft en boze en drammerige buien of lamlendigheid voorkomt.

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.