Ruzie omdat papa en mama ruzie hebben

Veel ruzies tussen kinderen komen voort uit meningsverschillen tussen papa en mama. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat papa en mama tegen elkaar schreeuwen of dat het kind een keer per ongeluk iets heeft gehoord wat niet voor zijn oren bestemd was. Nee, de onrust die deze ruzies voedt komt voort uit het feit dan kinderen de band die de ouders met elkaar hebben, kunnen aanvoelen. Is deze band niet goed of niet aanwezig dan worden de kinderen onrustig.

Natuurlijk heeft iedereen wel eens onenigheid en dit is ook niet het probleem. Het probleem zijn de punten van onenigheid tussen papa en mama die niet goed gaan, maar waar papa en mama niet naar willen of kunnen kijken. Deze punten worden door kinderen feilloos aangevoeld. De onrust die hier bij de kinderen uit voortkomt, zorgt ervoor dat de kinderen deze knelpunten onderling willen uitvechten.

Wat te doen:

Kijk goed of de band met je partner sterk is. Is er onenigheid dat niet uitgepraat wordt, praat hier dan over zodat de band tussen jullie weer rustig wordt.

We zijn allemaal mensen en er zullen ook altijd mindere tijden in relaties zijn. En het kan natuurlijk ook zijn dat je sommige punten echt niet ziet.

Door duidelijk het standpunt in te nemen dat jij dit weet en hier de verantwoordelijkheid over neemt en aan je kinderen te laten voelen dat je volwassen bent en de situatie beheerst, zorgt er voor dat de kinderen dit kunnen loslaten en weer kunnen ontspannen. De ruzies zullen hierdoor per direct verdwijnen!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.