Fluisteren met je kind is leuk en fluisteren met je pasgeboren baby is helemaal speciaal. Ook is het goed voor het kindje, het versterkt namelijk de hechtingsband tussen jou en je baby. De methode die ik hieronder ga beschrijven werkt heel goed bij hele kleine baby’s, mijn dochter reageerde al een halve dag na haar geboorte! Ook voor papa’s is dit een leuke methode om te communiceren en kennis te maken met je kindje.

Hoe ga je te werk: Ga heel rustig achterover zitten met je baby op zijn buikje tegen je borst. Ontspan helemaal en laat alle onrust uit je lichaam wegglijden. Leg je handen om je kindje heen en laat warmte uit je handen stralen. Wees je er van bewust dat bij jou (alleen bij mama’s) de lichaamstemperatuur van de borst ook omhoog gaat wanneer je kleine baby tegen je aanligt, dit gaat vanzelf.

Zit zo heel rustig en tevreden. Maak dan een klein geluidje. Zeg maar een klein neurie-geluidje. Je baby hoort dit geluidje via zijn oortjes, maar voelt dit geluidje ook via jouw borst. Wacht een poosje, het kan even duren, maar na een poosje maakt je kindje een geluidje terug. Daarna maak je zelf weer een geluidje en na een poosje zal je kindje weer reageren. Zo kan je al met je pasgeboren baby een klein communicatiespelletje doen.

Lukt dit niet? Dat is niet erg, misschien is je baby te slaperig. Geniet in ieder geval van het samen zijn en probeer het morgen nog eens!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.