Heel leuk om te weten en ook goed om rekening mee te houden is het feit dat je kindje, wanneer het tegen je aan ligt, jouw geur ruikt. Met geuren kan je mensen enorm beïnvloeden en het is dan ook belangrijk om te weten wat er nu eigenlijk gebeurd, wanneer je je kindje voor het slapen gaan even knuffelt.

Wat ruikt je kindje allemaal? Misschien wel de lekkere shampoo van je haar of het koffie- of alcohol luchtje uit je mond. En dan zijn er ook kinderen die een sigarettenluchtje bij hun ouders ruiken of misschien bij opa nog wel een pijpluchtje ontwaren. Het kan ook zijn dat het luchtje van je werk in je kleding zit. Al deze luchtjes kunnen herinneringen opwekken en ervoor zorgen dat kinderen zich verzorgt en tevreden voelen. Je kunt met luchtjes kinderen laten ontspannen en ze lekker in slaap laten vallen. Zelfs in je volwassen leven kan je je nog geuren herinneren uit je kindertijd.

Als we het over lichaamsgeuren gaan hebben, dan hebben we het over jouw persoonlijke geur. De geur die weergeeft wie jij bent en dat jij het bent. Aan deze geur kunnen kinderen ruiken hoe jij je voelt. Dat je moe bent, dat je stress hebt of dat je zin hebt in de nieuwe dag en er weer fris tegenaan gaat. Ook geeft papa zijn geur een gevoel van kracht en sterk zijn, vooral wat stoerdere meisjes kunnen het heerlijk vinden om papa zijn geur te ruiken. Mama haar geur geeft een gevoel van warmte en ontspanning. Tegen haar vlei je jezelf aan als je slaperig bent en even wilt uitrusten. Goed om te weten en goed om rekening mee te houden. In de meeste gevallen zal het dus zo zijn dat kinderen van papa wakker en enthousiast worden en van mama rustig en slaperig. Wil je dat je kindje lekker in slaap gaat vallen, laat het dan door mama naar bed brengen en kindjes die nog even moeten wachten met slapen, kunnen beter bij papa gaan zitten.

© Contact geeft rust 2013

www.fluisterenmetjou.nl

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.