Het geven van borstvoeding is zeer gezond voor je baby. In moedermelk zitten onder andere afweerstoffen voor ziekten. Dit is bij iedereen bekend.

Maar borstvoeding is ook heel erg belangrijk voor de band tussen moeder en kind. De aanrakingen versterken de onderlinge relatie. Ik denk dat zeker de helft van de positieve effecten van borstvoeding te danken is aan de band die de moeder op deze manier met haar kindje opbouwt.

Lukt het niet om borstvoeding te geven, om wat voor reden dan ook, wees je dan bewust van het feit dat je een goede en sterke opbouw van jullie band ook aan je kindje kunt geven, als je flesvoeding geeft. Houd je baby regelmatig tegen je blote huid aan en werk ook op alle andere manieren aan de band met je kindje.

Houd ook in de gaten dat wanneer jij jezelf verzwakt omdat (volledig) borstvoeding geven te zwaar voor jezelf wordt, jij automatisch niet meer de kracht hebt om te werken aan deze bandopbouw met je kind. Het wordt dan te veel. Denk bij jezelf na over de voordelen van borstvoeding. Het onderdeel “bandopbouwen” is dan weggevallen. Als je dat deel wel kan geven aan je kind door over te stappen op flesvoeding en zelf weer sterk te worden, zou dat dan misschien beter zijn?

Blijf in elk geval heel goed voor jezelf zorgen. Alleen als je zelf sterk bent, kan je een goede band met je kind opbouwen.

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.