Je zult verbaasd staan wanneer je merkt hoeveel invloed jouw kleding heeft op het gedrag van je kind of andere mensen die dicht bij jou leven. Al bij de kleinste baby’s is er een duidelijk verschil in gedrag te merken.  

Gelijk na de geboorte ligt de moeder in zachte kleuren en stoffen geheuld in bed. De zuster (in wit koud katoen) verzorgt de baby. Meisjes kunnen het heerlijk vinden dat mama in de eerste maanden na de geboorte in haar yogakleding door het huis loopt. Alles is zacht en soft en knuffelbaar en ze houden van lekker veel getuttel.

Jongens kunnen er na een poosje genoeg van krijgen. Zij houden van duidelijkheid en stoerheid en ze zijn meer gebaat bij een resolute aanpak door iemand met een wit katoenen blouse.

Wanneer je zelf moe bent na de bevalling en de baby slaapt overdag niet zo goed, dan is het de moeite waard om eens te proberen of het dragen van bepaalde kleding hier invloed op heeft. Trek je blazer en je pumps aan en recht je rug. Stamp op je hakken door je huis. Kijk eens hoe je baby hier op reageert en wees je bewust van het feit dat jouw baby ook vanuit zijn bedje jouw hakken hoort tikken. Hij weet dus dat jouw houding nog steeds resoluut is en dat kan een enorm veilig gevoel geven aan kinderen.

De blazer- en hakkentruc werkt voor alle leeftijden. Voor jezelf werkt het ook. Je wordt nu eenmaal zakelijker wanneer je je zakelijker kleed. Pubers waarderen het wanneer je hakken draagt en zullen er zeker een opmerking over maken. Verzorg jezelf goed en straal evenwicht uit. Je kleding helpt je hierbij.

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.