De puberkamer is de kamer waar je als ouders minder te zoeken hebt. Je kind maakt er zijn eigen plekje van en het is leuk om je kind te herkennen in de sfeer die hij om zich heen in zijn slaapkamer creƫert. Natuurlijk zijn er nog steeds dingen die je kunt doen om je kind een veilig en rustig gevoel te geven.

Denk aan de luchtjes die vanuit de keuken de kamer van je tiener inkomen. Draadjesvlees geeft een paar uur een vertrouwde geur en sfeer in huis. Ben je van plan om iets te bakken, doe dat dan vooral als je tiener thuis is. Zet lekker koffie, brand een wierookstokje of breng een kopje thee.

Ook met geluiden kan je zorgen dat je kind zich goed blijft voelen. Loop op je hakken, klets gezellig met vrienden en zet zachte muziek op. Maak het gezellig in huis zodat je kind het fijn vindt om thuis te zijn en zich kan ontspannen na een lange schooldag.

Door steeds aan de vertrouwensband met je kind te werken, zorg je dat er genoeg veiligheid is voor je kind om naar jou terug te komen als er problemen zijn!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.