Veel kinderen hebben al jong een uitgesproken mening over kleding – dit doen ze écht niet aan en dat willen ze elke dag opnieuw dragen. Het is goed (en voordeliger!) om je in te leven in je kind en uit te zoeken of je kan aanvoelen in welke kleding jouw kind zich fijn voelt.

Kleding doet heel veel met je. Je kunt je in bepaalde kleding onzeker voelen. Dit hebben kinderen ook. Kijk dus goed of je kind zich zeker voelt. Soms hebben meisjes het nodig om schoenen met een hakje te dragen om zekerder te zijn. Speel hiermee en kijk eens in hoeverre je jouw kind hiermee kan beïnvloeden. Wanneer een kind zich erg rot heeft gevoelt, kan het kind dat gaan koppelen aan kleding. Je kunt het ook zien: het verdriet van het kind zit dan in de kleding of in de jas.  

Het is goed om dan nieuwe kleding te kopen, zodat je kind niet steeds door zijn kleding wordt geassocieerd met deze verdrietige periode. Kijk ook goed uit met het doorschuiven van kleding naar jongere broertjes of zusjes. Let goed op of de kinderen niet zo gevoelig zijn dat ze het verdriet van hun oudere broer of zus in het kledingstuk voelen.

Ook gehandicapte kinderen houden van leuke kleding. Ook zij voelen zich goed als ze leuke kleding dragen. Beeld je goed in in je kind en in hoe het zich voelt en kies daar de kleding op uit.

Natuurlijk moet de kleding van gehandicapte kinderen praktisch zijn, maar misschien is het mogelijk om ook eens een schoentje met een hakje te dragen? Vooral in de puberteit is het nodig om hier goed op te letten. Zijn die handige vlechtjes en staartjes nog wel leuk voor een meisje van veertien? En een snoopy-trui voor een grote jongen kan kleinerend aanvoelen, ook al ligt deze jongen altijd op bed. Probeer maar eens uit hoeveel zelfvertrouwen je je kind kunt geven door te spelen met kleding!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.