Grotere schoolkinderen moeten vaak al huiswerk maken. Sommige kinderen vinden het fijn om dit aan de keukentafel te doen en andere kinderen gaan in hun slaapkamer zitten.

Een slaapkamer is om uit te rusten en om in op te laden. Wanneer het praktisch gezien mogelijk is, is het dus beter om niet in de slaapkamer je huiswerk te maken. Vooral als het kind het moeilijk vindt op school, is het niet leuk om vanuit bed de schoolspullen op de bureau te zien liggen. Dit helpt niet bij het ontspannen.

Ga eens op het bed van je kind liggen en zitten. Probeer je in te leven in hoe je kind zich voelt in bed. Voelt het zich rustig en veilig? Ga ook eens aan het bureau van je kind zitten, hoe voelt dat? Voelt je kind zich begrepen en zit het lekker in zijn vel?

Zoals je nadat je kind ziek is geweest het bed van je kind verschoont en de ramen van de kamer open zet om even alles door te laten waaien, zo is het ook goed om na een stressvolle periode de kamer van deze “ziekte” te ontdoen. Stel dat je kind een moeilijk schooljaar achter de rug heeft. Het is gepest en heeft vaak moeten huilen. In de vakantie is het dan tijd voor een nieuwe start. Je kunt de gordijnen wassen, de ramen opengooien, een nieuw, fris dekbedovertrek in een hele andere kleur kopen en de meubels verplaatsen. Op deze manier haal je de stress en het verdriet uit de slaapkamer. De kamer is weer schoon en je kind kan hierna weer fris aan de slag. Dit helpt enorm!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.