Baby’s kijken rond in hun kamertje. Vanuit hun bedje horen ze de geluiden van hun familieleden. Het doorspoelen van het toilet, het lopen door de gang en op de trap, het uitruimen van de vaatwasser in de keuken. Het is goed om je bewust te zijn van de geluiden die je kindje vanuit zijn bedje hoort. Deze geluiden kunnen er voor zorgen dat het kindje zich vertrouwd en veilig voelt en dat is erg belangrijk. Het is ook leuk om met deze geluiden te spelen zodat je je kindje rustiger houdt. Je kunt bijvoorbeeld zachtjes neuriën op de overloop of zingen onder de douche. Je kindje zal zich aan deze geluiden hechten en er van houden.

Denk er ook aan als je een film kijkt. Is de filmmuziek zacht en lieflijk of hoort je kindje pistoolschoten in zijn bedje? Luister eens hoe goed de tv te horen is op de babykamer. Hetzelfde geldt natuurlijk als je boos bent, kan je baby dit ook horen vanuit zijn bedje?

Je kunt ook spelen met geuren. Welke geuren komen er de kamer van de baby binnen? Wanneer jij eerst koffie zet en dan de baby gaat halen, komt er bij het openen van de deur een heerlijke koffiegeur met je mee. Dat voelt veilig. Ook kan je een wierookstokje aansteken. Je kindje komt dat binnen in een behaaglijke ruimte.

Natuurlijk kan je dit ook met muziek doen. Klassieke muziek of speciale Reiki-muziek voor kinderen geven een rustige sfeer in huis. Wel geldt altijd de regel: Als je kindje huilt, moet de muziek uit. Anders wordt je kind horendol in zijn hoofd!

Ga eens op de grond naast het bedje van je baby zitten. Wat ziet je baby allemaal? Hoe ruikt het in het kamertje en wat hoort je kindje? Voelt het rustig en veilig?

Sluit de gordijnen en kijk hoe het kamertje er uitziet en aanvoelt als het donker is. Zou je jezelf er lekker in voelen? Veel baby’s vinden het te donker of juist te licht op hun kamer en kunnen daardoor huilen voordat ze in slaap vallen. Probeer daarom het een en ander uit: Het gordijn half open, de deur op een kier of het bedje op een andere plaats.

Wil je écht fluisteren? Maak jezelf dan rustig en probeer je te verplaatsen in je kindje. Probeer op deze maner te voelen wat je kindje voelt als het in zijn bedje ligt.

Voorop staat dat je baby zich geborgen moet voelen in zijn slaapkamer!

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.