Bescherm je kind met een schild

Kinderen proberen constant contact te maken met het onderbewustzijn van hun ouders. Ze zijn er non-stop mee bezig en zullen er alles aan doen om aan te kunnen voelen wat de ouders van hen verwachten.

Wanneer er zorgen zijn of wanneer er een periode van stress is geweest, kan het zijn dat je erg aan het piekeren bent. Kinderen voelen dit gelijk aan, maar jij kunt het gepieker natuurlijk niet stoppen, dit hoort bij het verwerkingsproces dat jij persoonlijk doormaakt.

Kinderen kunnen van gepieker heel onrustig worden. Vooral ’s avonds en ’s nachts, wanneer jij moe bent en dus extra piekert, zal je kind onrustig zijn.  

Het is goed om in dit soort gevallen, een schild of scherm tussen jou en je kind te visualiseren. Door dit scherm komen alleen liefde en zorg voor je kind, maar geen grote-mensen-verdriet. Zo kan je kind jouw gepieker niet aanvoelen, je hebt er als het ware een slot voor gezet. Deze truc kan je ook toepassen wanneer je stress en zorgen hebt in de zwangerschap. Op deze manier kan je je baby afschermen van jouw zorgen. Je geeft er ook gelijk het sein mee af dat je jouw problemen zelf oplost en dat je kindje er op kan vertrouwen dat het goed komt.

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.